Cuketové karbanátky s hříbky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cuketa |
500 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
- Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.