Cuketové karbanátky s hříbky

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cuketa 500 g
Hříbky čerstvé 150 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
  2. Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  3. Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.