Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1 kg
Cibule 40 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Pšeničná krupice 50 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 20 g
Telecí maso mleté 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1500 ml
Zelí bílé - sterilizované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.
  2. Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.
  3. Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.
  4. Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.