Bramborové knedlíky plněné mletým masem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1 kg |
Cibule |
40 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
20 g |
Telecí maso mleté |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelí bílé - sterilizované |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.
- Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.
- Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.
- Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.