Zapečené broskve s muškátovou pěnou
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
30 g |
Fíky čerstvé |
2 ks |
Kardamom |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno muškátové |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.
- Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.
- V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.
- Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.
- Dezert podáváme teplý.