Zapečené broskve s muškátovou pěnou

Ingredience


Broskve 4 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 30 g
Fíky čerstvé 2 ks
Kardamom 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Víno muškátové 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme.
  2. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut.
  3. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny.
  4. Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě.
  5. Dezert podáváme teplý.