Pangasius s bylinkovou krustou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb toastový |
1 krajíc |
Cibule |
250 g |
Limetka |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pangasius - filety |
600 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, limetkovou kůru a chvíli opékáme. Nakonec vmícháme nasekané bylinky a rozdrobenou chlebovou střítku. Osolíme a ochutíme limetkovou šťávou.
- Omyté rybí filety osolíme a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokryjeme je připravenou směsí a posypeme nadrceným pepřem. Zakapeme zbylým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Podáváme s dílky limety. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a vařená karotka.