Brambory zahuštěné s česnekem

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory 1 kg
Česnek 30 g
Chléb celozrnný žitný 200 g
Cibule 50 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 15 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Přidáme brambory, přilijeme horkou vodu, metlou rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, povaříme aspoň 15 minut a před koncem vaření přidáme česnek. Krátce povaříme a odstavíme. Bobkový list vyndáme.
  3. Brambory podáváme teplé s tmavým chlebem.