Brambory zahuštěné s česnekem
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
30 g |
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Cibule |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
15 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Přidáme brambory, přilijeme horkou vodu, metlou rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, povaříme aspoň 15 minut a před koncem vaření přidáme česnek. Krátce povaříme a odstavíme. Bobkový list vyndáme.
- Brambory podáváme teplé s tmavým chlebem.