Bramborové noky pečené se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Brambory 1 kg
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Sůl 15 g
Voda pitná 1200 ml
Okurky nakládané 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.
  2. Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.