Steaky aromatické z tuňáka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Limetková kůra |
0.5 kávová lžička |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou.
- Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu.
- Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned.