Steaky aromatické z tuňáka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Limetková kůra 0.5 kávová lžička
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Tuňák obecný 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou.
  2. Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu.
  3. Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned.