Špagety s uzeným lososem

Ingredience


Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos uzený 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Špagety 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 90 g
Whisky 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K varu přivedeme ve velkém hrnci lehce osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbylým olejem, zakryjeme poklicí a hrncem zatřeseme. Udržujeme teplé. Do hrnce vlejeme smetanu a prohřejeme až téměř k bodu varu.
  2. Do jiného kastrůlku nalijeme whisky a zahřejeme téměř k bodu varu. Obě nádoby sundáme z plamene a smícháme.
  3. Na tenké proužky nakrájíme lososa a přidáme připravenou omáčku. Okořeníme kajenským pepřem a paprikou. Promícháme s čerstvým koriandrem.
  4. Do ohřáté servírovací mísy dáme špagety, přelijeme omáčkou a promícháme.
  5. Posypeme nadrobeným sýrem feta a ihned podáváme.