Jáhlová kaše s medem a vlašskými ořechy
Ingredience
Husí sádlo |
4 polévková lžíce |
Jáhly - loupané proso |
200 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly v sítu promyjeme 1 litrem vařící vody. Pak je dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody s 0,5 lžičkou soli a pomalu je vaříme 30-35 minut.
- Uvařenou kaši promícháme s medem, dáme na talíře, posypeme posekanými vlašskými ořechy a každou porci polijeme 1 lžicí rozpuštěného husího sádla. Kaši podáváme horkou.