Kuřecí stehna v rajském protlaku se zeleninou
Ingredience
Ananas |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kečup |
8 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
5 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Ocet rýžový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme kuřecí stehna, která zbavíme kůže, vykostíme. Maso zbavíme šlach a tvrdých blan. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vypereme a osušíme v utěrce. Nakrájené maso ochutíme rýžovým octem a obalíme ho ve škrobové moučce Solamyl, promícháme.
- Jako další si připravíme ananas a zeleninu. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužiny, ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Jako poslední vypereme a nakrájíme na proužky lístky koriandru.
- Nejprve v pánvi zprudka osmažíme kuřecí maso. Po osmažení vyndáme maso ven z pánve. Potom osmažíme papriku s cibulí.
- Jako další do pánve vložíme ananas, který prosladíme cukrem a přimícháme kečup s rajským protlakem. Vše podlijeme 250 ml vody a necháme pár minut povařit. Do této směsi vložíme zpět maso a vše spolu ještě chvíli podusíme. Koriandrové lístky vhodíme do směsi až nakonec.