Kuřecí stehna v rajském protlaku se zeleninou

Ingredience


Ananas 250 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kečup 8 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 5 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Ocet rýžový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme kuřecí stehna, která zbavíme kůže, vykostíme. Maso zbavíme šlach a tvrdých blan. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vypereme a osušíme v utěrce. Nakrájené maso ochutíme rýžovým octem a obalíme ho ve škrobové moučce Solamyl, promícháme.
  2. Jako další si připravíme ananas a zeleninu. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužiny, ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Jako poslední vypereme a nakrájíme na proužky lístky koriandru.
  3. Nejprve v pánvi zprudka osmažíme kuřecí maso. Po osmažení vyndáme maso ven z pánve. Potom osmažíme papriku s cibulí.
  4. Jako další do pánve vložíme ananas, který prosladíme cukrem a přimícháme kečup s rajským protlakem. Vše podlijeme 250 ml vody a necháme pár minut povařit. Do této směsi vložíme zpět maso a vše spolu ještě chvíli podusíme. Koriandrové lístky vhodíme do směsi až nakonec.