Kuřecí prsíčka se sójovými klíčky a houbami
Ingredience
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka k masu chilli česnek |
1 kávová lžička |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Sójové výhonky |
200 g |
Ucho Jidášovo |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsíčka vypereme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na menší kousky. Do vlažné vody namočíme houby Jidášovo ucho a necháme je odmočit. Jako další si připravíme chilli papričky, papriku a jarní cibulku. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužinu pak nakrájíme na větší kousky.
- Na rozpáleném oleji ve woku prudce osmažíme cibuli, po chvilce k cibuli přidáme nakrájenou papriku a osmažíme. Zeleninu vyndáme ven z pánve.
- Jako další osmažíme na oleji maso. K osmaženému masu přidáme zpět papriku s cibulí. Do této směsi přidáme chilli papričky a pikantně okořeníme chilli omáčkou, rybí omáčkou a ústřicovou omáčkou.
- Potom do masové směsi vhodíme osušené a pokrájené houby a vše ještě pár minut smažíme.
- Na konec do směsi vmícháme sójové klíčky a vše prohřejeme a promícháme.