Kuřecí polévka s čínskými vaječnými nudlemi

Ingredience


Mrkev kořen 2 ks
Nudle čínské vaječné 250 g
Olej chilli 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Vývar drůbeží 1 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské vaječné nudle do polévky si uvaříme a propláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Jako další si připravíme pórek, mrkev a zelí. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Potom si vypereme houby, které nakrájíme na tenké plátky, jsou-li houby malé, můžeme je použít celé.
  3. Uvařené nudle rozdělíme do 4 ks misek.
  4. V pánvi wok ohřejeme kuřecí vývar, do kterého přidáme zeleninu a ještě chvíli povaříme. Nakonec tímto vývarem se zeleninou přelijeme uvařené vaječné nudle. Před konzumací přidáme chilli olej.