Kuřecí polévka s čínskými vaječnými nudlemi
Ingredience
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čínské vaječné nudle do polévky si uvaříme a propláchneme pod tekoucí vodou.
- Jako další si připravíme pórek, mrkev a zelí. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na drobné nudličky. Potom si vypereme houby, které nakrájíme na tenké plátky, jsou-li houby malé, můžeme je použít celé.
- Uvařené nudle rozdělíme do 4 ks misek.
- V pánvi wok ohřejeme kuřecí vývar, do kterého přidáme zeleninu a ještě chvíli povaříme. Nakonec tímto vývarem se zeleninou přelijeme uvařené vaječné nudle. Před konzumací přidáme chilli olej.