Bramborové placky s pečeným masem

Ingredience


Brambory 500 g
Kmín celý 10 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 15 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso pečené 200 g
Salát rajčatovo-paprikový 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme.
  2. Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova.
  3. Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty.