Bramborové placky s pečeným masem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kmín celý |
10 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
15 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso pečené |
200 g |
Salát rajčatovo-paprikový |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné syrové brambory omyjeme, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka a scedíme.
- Pečené maso nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme máslo, žloutek, mouku a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na silnější plátky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, potřeme je rozkvedlanými vejci, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut dozlatova.
- Placky podáváme samostatně se zeleninovými saláty.