Bramborový salát s jablky a slanečkem

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 150 g
Filé ze slanečka 150 g
Jablka 200 g
Kapary 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Ocet vinný 5 ml
Okurky nakládané 100 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kudrnka 10 g
Smetana zakysaná 14% 20 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
  3. Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme.
  4. Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu.
  5. Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit.