Bramborový salát s jablky a slanečkem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
150 g |
Filé ze slanečka |
150 g |
Jablka |
200 g |
Kapary |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Ocet vinný |
5 ml |
Okurky nakládané |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Smetana zakysaná 14% |
20 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
- Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme.
- Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu.
- Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit.