Bramborová příloha pečená

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Krupice dětská 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 15 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.
  2. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.
  3. Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.