Bramborová příloha pečená
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Krupice dětská |
250 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
15 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.
- Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.
- Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.