Bramborové hranolky z těsta
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Sůl |
15 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vychladlé brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přidáme mouku, žloutek, celé vejce, máslo, osolíme a vypracujeme tužší těsto.
- Vál posypeme polohrubou mouku a vyválíme na něm z těsta silnější plát. Z plátu vykrajujeme hranolky, v pánvi rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme dozlatova. Usmažené hranolky přendáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
- Podáváme jako teplou přílohu.