Bramborové smaženky s petrželkou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1 kg
Mouka pšeničná hrubá 300 g
Okurky nakládané 300 g
Pažitka 15 g
Petržel kudrnka 30 g
Pšeničná krupice 50 g
Rajčata 300 g
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 20 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vychladlé brambory oloupeme, šťouchadlem rozmačkáme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, krupici, sůl, posekanou petrželku, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme smaženky.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a smaženky smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Kyselé okurky nakrájíme na hranolky, rajčata na osminky. Smaženky rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme samostatně.