Bramborové smaženky s petrželkou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1 kg |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Okurky nakládané |
300 g |
Pažitka |
15 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Rajčata |
300 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vychladlé brambory oloupeme, šťouchadlem rozmačkáme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, krupici, sůl, posekanou petrželku, přidáme vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme smaženky.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a smaženky smažíme po obou stranách dozlatova.
- Kyselé okurky nakrájíme na hranolky, rajčata na osminky. Smaženky rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme samostatně.