Kuřecí křídla s česnekem a šalotkou

Ingredience


Kuřecí křídla 2 kg
Olej rostlinný 8 polévková lžíce
Pasta Sambal Oelek 1 polévková lžíce
Šalotka 5 ks
Voda pitná 1 l
Zázvor celý 1 ks
Česnek 8 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme kuřecí křídla, která krátce vypereme ve vařící vodě. Křídla necháme okapat a vychladnout. Vychladlá kuřecí křídla potřeme pastou sambal se zázvorem.
  2. Šalotku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
  3. Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmažíme šalotku s česnekem. Smažíme jen krátce, dokud se obojí hezky nezbarví. Po osmažení je vyndáme ven z pánve.
  4. Následně budeme smažit kuřecí křídla. Při smažení křídla opatrně obracíme a pečeme tak dlouho, dokud nebudou měkká a dozlatova zbarvená. Můžeme případně podlít troškou vody.
  5. K usmaženým křídlům vrátíme zpět do pánve šalotku s česnekem a lehce promícháme.