Kuřecí křídla s česnekem a šalotkou
Ingredience
Kuřecí křídla |
2 kg |
Olej rostlinný |
8 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
5 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor celý |
1 ks |
Česnek |
8 stroužek |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Nejdříve si připravíme kuřecí křídla, která krátce vypereme ve vařící vodě. Křídla necháme okapat a vychladnout. Vychladlá kuřecí křídla potřeme pastou sambal se zázvorem.
- Šalotku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmažíme šalotku s česnekem. Smažíme jen krátce, dokud se obojí hezky nezbarví. Po osmažení je vyndáme ven z pánve.
- Následně budeme smažit kuřecí křídla. Při smažení křídla opatrně obracíme a pečeme tak dlouho, dokud nebudou měkká a dozlatova zbarvená. Můžeme případně podlít troškou vody.
- K usmaženým křídlům vrátíme zpět do pánve šalotku s česnekem a lehce promícháme.