Bramborové lívance se smetanou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
200 g |
Sádlo syrové |
10 g |
Smetana zakysaná 14% |
50 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelenina nakládaná |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme najemno nebo rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, smetanu, osolíme a vypracujeme těsto.
- Pánev zahřejeme, potřeme špekem, přidáme polovinu těsta a smažíme lívanec z obou stran dozlatova. Postup ještě jednou opakujeme.
- Lívance rozdělíme na dva talíře, poklademe na ně nakládanou zeleninu a zavineme.
- Podáváme jako předkrm.