Bramborové šišky s masem smažené
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
100 g |
Drůbeží maso vařené |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku.
- V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme.
- Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím.