Bramborové šišky s masem smažené

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cibule 100 g
Drůbeží maso vařené 500 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 50 g
Strouhanka 150 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku.
  2. V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme.
  3. Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím.