Hrušky s Nivou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hrušky |
4 ks |
Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Zakapeme je citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy.
- Důlky po jádřincích naplníme meruňkovou marmeládou a přikryjeme sýrem nakrájeným na plátky. Podlijeme vínem a přidáme vločky másla.
- Hrušky zapékáme v mírně vyhřáté troubě nebo pod grilem 5-10 minut.
- Dezert podáváme teplý.