Brambory vařené s brynzou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Brynza |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.