Nakládané vepřové koleno
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Celer bulvový |
300 g |
Cibule |
2 ks |
Koriandr mletý |
5 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Nové koření mleté |
5 g |
Ocet kvasný lihový |
1 dl |
Petržel kořen |
300 g |
Sůl |
100 g |
Vepřové koleno |
1500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřová kolena omyjeme a vložíme do keramické nádoby střídavě s vrstvou 200g nastrouhané kořenové zeleniny, soli, bobkového listu a nakrájené cibule. Zalijeme vodou s octem, zatížíme kamenem a necháme uležet, pravidelně maso otáčíme.
- Naložená kolena vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit se zbytkem mrkve, celeru a petržele vcelku. Když je maso skoro měkké přidáme koriandr, nové koření a dovaříme. Hotové maso vyjmeme, případně dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.