Nakládané vepřové koleno

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Celer bulvový 300 g
Cibule 2 ks
Koriandr mletý 5 g
Mrkev kořen 300 g
Nové koření mleté 5 g
Ocet kvasný lihový 1 dl
Petržel kořen 300 g
Sůl 100 g
Vepřové koleno 1500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová kolena omyjeme a vložíme do keramické nádoby střídavě s vrstvou 200g nastrouhané kořenové zeleniny, soli, bobkového listu a nakrájené cibule. Zalijeme vodou s octem, zatížíme kamenem a necháme uležet, pravidelně maso otáčíme.
  2. Naložená kolena vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit se zbytkem mrkve, celeru a petržele vcelku. Když je maso skoro měkké přidáme koriandr, nové koření a dovaříme. Hotové maso vyjmeme, případně dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.