Opečený halibut
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Halibut atlantický |
4 plátek |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
6 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 55 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.
- Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.
- Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.