Opečený halibut

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Halibut atlantický 4 plátek
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 6 ks
Solamyl - bramborový škrob 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.
  2. Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.
  3. Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.
  4. Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.