Husí prsa dušená v kapustě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Husí prsa |
600 g |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá husí prsa naporcujeme, osolíme a podusíme v pekáči na oloupané, nadrobno nakrájené cibuli a rozpálené slanině. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
- Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a do základu vložíme kapustu spařenou ve vroucí vodě a nakrájenou na kostičky. Podlijeme trochou vody a podusíme.
- Maso upravíme na talíře spolu s kapustou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.