Husí prsa dušená v kapustě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Husí prsa 600 g
Kapusta hlávková 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá husí prsa naporcujeme, osolíme a podusíme v pekáči na oloupané, nadrobno nakrájené cibuli a rozpálené slanině. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
  2. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a do základu vložíme kapustu spařenou ve vroucí vodě a nakrájenou na kostičky. Podlijeme trochou vody a podusíme.
  3. Maso upravíme na talíře spolu s kapustou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.