Tuňák s opečenou paprikou

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 1 balení
Paprika červená 2 ks
Paprika oranžová 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák obecný 4 plátek
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme.
  2. Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme.
  3. Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy.
  4. Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik.