Tuňák s opečenou paprikou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 balení |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika oranžová |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
4 plátek |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky tuňáka dáme na 15 minut do mísy s citronovou šťávou a vodou. Poté je necháme okapat, polijeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Rozpůlíme papriky a zbavíme semínek. V grilu opékáme 12 minut ze všech stran. Poté dáme do igelitového sáčku a uzavřeme.
- Tuňáka opékáme na rozpáleném grilu 15 minut a občas obrátíme.
- Jakmile papriky vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na 4 pruhy, dáme do misky. V misce zalijeme olejem, balzámovým octem a přidáme olivy.
- Tuňáka podáváme horkého se salátem z pečených paprik.