Kůzlečí řízky s pivem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice plnotučná 0.5 polévková lžíce
Kůzlečí maso 700 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mouka sójová plnotučná 50 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 1 dl
Strouhanka 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
  2. V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
  3. Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
  4. V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
  5. Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.