Kůzlečí řízky s pivem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice plnotučná |
0.5 polévková lžíce |
Kůzlečí maso |
700 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mouka sójová plnotučná |
50 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 dl |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
- V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
- Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
- V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
- Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.