Pikantní jáhlová kaše

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová kůra 1 špetka
Feferony 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 1 l
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Jáhly - loupané proso 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.
  2. Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.
  3. Ihned servírujeme.