Pikantní jáhlová kaše
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Feferony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Jáhly - loupané proso |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.
- Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.
- Ihned servírujeme.