Těstoviny se sardelovou omáčkou

Ingredience


Ančovička - filety 60 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 0.9 dl
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pesto 60 g
Špagety 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 90 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ponecháme si lžíci olivového oleje, zbytek rozehřejeme v pánvi. Přidáme rozetřený česnek a tři minuty smažíme. Zmírníme plamen, přidáme filety z ančoviček a smažíme 5 minut.
  2. Hrnec s lehce osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme zbývající olej a špagety 10 minut vaříme.
  3. Do pánve s ančovičkami přidáme nasekané oregano, pesto, sůl a pepř.
  4. Scedíme špagety a dáme je na ohřátou mísu. Přelijeme je omáčkou Pesto s ančovičkami posypeme strouhaným parmezánem.
  5. Okamžitě podáváme.