Těstoviny se sardelovou omáčkou
Ingredience
Ančovička - filety |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
0.9 dl |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pesto |
60 g |
Špagety |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
90 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ponecháme si lžíci olivového oleje, zbytek rozehřejeme v pánvi. Přidáme rozetřený česnek a tři minuty smažíme. Zmírníme plamen, přidáme filety z ančoviček a smažíme 5 minut.
- Hrnec s lehce osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme zbývající olej a špagety 10 minut vaříme.
- Do pánve s ančovičkami přidáme nasekané oregano, pesto, sůl a pepř.
- Scedíme špagety a dáme je na ohřátou mísu. Přelijeme je omáčkou Pesto s ančovičkami posypeme strouhaným parmezánem.
- Okamžitě podáváme.