Tvarohová žemlovka s rozinkami

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 40 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 2 dl
Rozinky tmavé 150 g
Tvaroh měkký 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.
  2. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.