Tvarohová žemlovka s rozinkami
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
40 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Rozinky tmavé |
150 g |
Tvaroh měkký |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.
- Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.