Treska s červenou čočkou
Ingredience
Anýz mletý |
1 polévková lžíce |
Čertovo lejno |
0.25 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Chilli paprička |
1 ks |
Čočka červená |
225 g |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kurkuma |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm po 10 vteřin čertovo lejno, abychom se zbavili zápachu. Přidáme zázvor, anýz, kurkumu, chilli a 30 vteřin smažíme.
- Propereme čočku, přidáme ji se solí do pánve a zalijeme dostatečným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut, aby byla čočka měkká.
- Přidáme nasekanou chilli papričku a tresku, 10 minut povaříme. Vmícháme jogurt a koriandr, ihned podáváme.