Treska s červenou čočkou

Ingredience


Anýz mletý 1 polévková lžíce
Čertovo lejno 0.25 kávová lžička
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Čočka červená 225 g
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Kurkuma 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm po 10 vteřin čertovo lejno, abychom se zbavili zápachu. Přidáme zázvor, anýz, kurkumu, chilli a 30 vteřin smažíme.
  2. Propereme čočku, přidáme ji se solí do pánve a zalijeme dostatečným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut, aby byla čočka měkká.
  3. Přidáme nasekanou chilli papričku a tresku, 10 minut povaříme. Vmícháme jogurt a koriandr, ihned podáváme.