Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě
Ingredience
Brokolice |
2 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Omáčka sladkokyselá |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Shiitake houby |
4 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso opláchneme a osušíme, potom maso nakrájíme na nudličky. Zázvor (5 cm) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso naložíme do marinády, která se skládá z nastrouhaného zázvoru a citronové trávy.
- Brokolici vypereme a rozebereme na růžičky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Potom omyjeme houby šhiitake (houževnatec jedlý) a pokrájíme na nudličky.
- Na rozpáleném oleji osmažíme houby s chilli papričkami, po několika minutách přidáme brokolici. Směs smažíme dokud houby a brokolice nezměkne, potom vše vyndáme ven z pánve.
- Jako další vložíme do pánve wok marinované maso a krátce osmahneme. Když je maso usmažené, ochutíme ho omáčkami - rybí, ústřicovou a sladkokyselou a vrátíme zpět do pánve k masu zeleninu. Pod směs nalijeme ještě asi 1 dl vody a ještě chvíli dusíme.