Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě

Ingredience


Brokolice 2 ks
Chilli paprička 2 ks
Citronová tráva 2 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Omáčka sladkokyselá 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Shiitake houby 4 ks
Voda pitná 1 dl
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso opláchneme a osušíme, potom maso nakrájíme na nudličky. Zázvor (5 cm) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso naložíme do marinády, která se skládá z nastrouhaného zázvoru a citronové trávy.
  2. Brokolici vypereme a rozebereme na růžičky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Potom omyjeme houby šhiitake (houževnatec jedlý) a pokrájíme na nudličky.
  3. Na rozpáleném oleji osmažíme houby s chilli papričkami, po několika minutách přidáme brokolici. Směs smažíme dokud houby a brokolice nezměkne, potom vše vyndáme ven z pánve.
  4. Jako další vložíme do pánve wok marinované maso a krátce osmahneme. Když je maso usmažené, ochutíme ho omáčkami - rybí, ústřicovou a sladkokyselou a vrátíme zpět do pánve k masu zeleninu. Pod směs nalijeme ještě asi 1 dl vody a ještě chvíli dusíme.