Vesnické koláče

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Droždí 30 g
Džem jahodový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka polohrubá 600 g
Tvaroh měkký 250 g
Tvaroh tvrdý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.