Vesnické koláče
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
30 g |
Džem jahodový |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka polohrubá |
600 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Tvaroh tvrdý |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.