Makrela na pomerančích
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Makrela - filety |
8 plátek |
Mandle mleté |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
25 g |
Olivy zelené |
25 g |
Ovesné vločky |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku.
- V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle.
- Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem.
- V předehřáté troubě je pečeme 25 minut.
- Okamžitě podáváme.