Makrela na pomerančích

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Makrela - filety 8 plátek
Mandle mleté 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olivy černé 25 g
Olivy zelené 25 g
Ovesné vločky 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku.
  2. V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle.
  3. Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem.
  4. V předehřáté troubě je pečeme 25 minut.
  5. Okamžitě podáváme.