Plody moře s červenou kari omáčkou

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Citronová tráva 1 ks
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 2.5 dl
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 500 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Vývar rybí 1 polévková lžíce
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku. Stonek citronové šťávy rozdrtíme, kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme, přidáme rozdrcený stonek a nastrouhaný kořen zázvoru, thajskou červenou kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar do woku a rozehřejeme téměř do bodu varu.
  2. Oloupané krevety přidáme do woku s pokrájeným koriandrem a povaříme 5 minut.
  3. Okamžitě podáváme.