Plody moře s červenou kari omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
2.5 dl |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku. Stonek citronové šťávy rozdrtíme, kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme, přidáme rozdrcený stonek a nastrouhaný kořen zázvoru, thajskou červenou kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar do woku a rozehřejeme téměř do bodu varu.
- Oloupané krevety přidáme do woku s pokrájeným koriandrem a povaříme 5 minut.
- Okamžitě podáváme.