Chřest zapečený s vejci

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest, svázaný do svazečků, uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený a okapaný chřest rozložíme do zapékacích misek a polijeme polovinou rozehřátého másla, posypeme polovinou strouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Potom chřest se sýrem zalijeme rozšlehanými celými vejci a posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, posolíme a popepříme a zalijeme druhou polovinou rozehřátého másla. Po té dáme misky zapéct na 10 minut, než ztuhnou vejce. Podáváme horké s pečivem.