Rýže s chřestem

Ingredience


Bujón zeleninový 1 kostka
Chřest zelený 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 150 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 dl
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.
  2. Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.