Chřest polévaný smetanovou omáčkou
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
125 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka 3-4 minuty. Necháme okapat a vložíme na teplé talíře. Na pánvi rozmícháme lžíci vody se smetanou a kostičkami sýru Camembert a mícháme tak dlouho, než se sýr rozpustí a se smetanou spojí v omáčku. Touto omáčkou zaléváme uvařený chřest.
- Pokrm podáváme horký.