Vepřový bůček pečený
Ingredience
Kmín celý |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Sůl |
30 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
- Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
- Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
- Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
- Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
- Krátce převaříme.