Vepřový bůček pečený

Vepřový bůček pečený - obrázek

Ingredience


Kmín celý 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Sůl 30 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
  2. Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
  3. Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
  4. Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  5. Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
  6. Krátce převaříme.