Garnáti smažení
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Garnát obecný |
170 g |
Olej rostlinný |
3 dl |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1.5 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Se špetkou soli, bílkem a solamylem promícháme garnáty. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm garnáty 40 vteřin. Vyndáme je a necháme okapat. Vylijeme většinu oleje z woku, necháme jen lžíci, přidáme pokrájené jarní cibulky, zázvor, pokrájenou zelenou papriku a minutu smažíme.
- Přidáme garnáty, cukr, sůl a minutu mícháme, přidáme sójovou omáčku a víno a promícháme.
- Ihned podáváme.