Garnáti smažení

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Garnát obecný 170 g
Olej rostlinný 3 dl
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1.5 kávová lžička
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Se špetkou soli, bílkem a solamylem promícháme garnáty. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm garnáty 40 vteřin. Vyndáme je a necháme okapat. Vylijeme většinu oleje z woku, necháme jen lžíci, přidáme pokrájené jarní cibulky, zázvor, pokrájenou zelenou papriku a minutu smažíme.
  2. Přidáme garnáty, cukr, sůl a minutu mícháme, přidáme sójovou omáčku a víno a promícháme.
  3. Ihned podáváme.