Krakovské špízy

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 200 g
Jalovec 2 g
Nové koření celé 2 g
Olej rostlinný 2 dl
Paprika mletá sladká 5 g
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Telecí kýta 200 g
Vepřová kýta 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
  2. Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě.