Krakovské špízy
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
200 g |
Jalovec |
2 g |
Nové koření celé |
2 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Telecí kýta |
200 g |
Vepřová kýta |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
- Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě.