Chřest s italskou omáčkou z Ricotty

Ingredience


Chřest zelený 2.2 kg
Cukr kostkový 1 kostka
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
Voda pitná 1.5 l
Bazalka 2 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sýr Ricotta 200 g
Vývar zeleninový 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Očištěný chřest povaříme v osolené vodě 10 minut s kouskem másla a kostkou cukru. Chřest podáváme zalitý omáčkou a posypaný nudličkami šunky.
  3. Omáčka:
  4. Sýr rozmačkáme a rozmícháme s octem a olejem ve vývaru z chřestu. Potom přidáme kousky rajčat, nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. Povaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.