Chřest s italskou omáčkou z Ricotty
Ingredience
Chřest zelený |
2.2 kg |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sýr Ricotta |
200 g |
Vývar zeleninový |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Očištěný chřest povaříme v osolené vodě 10 minut s kouskem másla a kostkou cukru. Chřest podáváme zalitý omáčkou a posypaný nudličkami šunky.
- Omáčka:
- Sýr rozmačkáme a rozmícháme s octem a olejem ve vývaru z chřestu. Potom přidáme kousky rajčat, nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. Povaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.