Chřest se zeleninovou zálivkou

Ingredience


Brambory 750 g
Chřest bílý 500 g
Chřest zelený 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 l
Cibule 3 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapie 1 ks
Ocet ze šampaňského - Balsamic 3 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Ředkvička 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám.
  2. Zálivka:
  3. Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí.