Chřest se zeleninovou zálivkou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Chřest bílý |
500 g |
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Cibule |
3 ks |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapie |
1 ks |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Ředkvička |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám.
- Zálivka:
- Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí.