Ovocný koláč broskvový

Ovocný koláč broskvový - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 20 g
Kompot broskvový 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko kefírové jihočeské 100 g
Mouka pšeničná hladká 200 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Olej slunečnicový 1 dl
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
  2. Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.