Ovocný koláč broskvový
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kompot broskvový |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko kefírové jihočeské |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
- Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.