Provensálské lasagne

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 400 g
Mozzarella 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 30% 250 g
Těstoviny Lasagne 250 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dle návodu připravíme lasagne.
  2. Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Přidáme maso, máslo a zalijeme vínem.
  3. Jakmile je maso orestované, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme kořením. 40 minut dusíme. Přimícháme smetanu a jogurt a povaříme.
  4. Zapečeme s lasagněmi, mozzarellou a sýrem.