Provensálské lasagne
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
400 g |
Mozzarella |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 30% |
250 g |
Těstoviny Lasagne |
250 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dle návodu připravíme lasagne.
- Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Přidáme maso, máslo a zalijeme vínem.
- Jakmile je maso orestované, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme kořením. 40 minut dusíme. Přimícháme smetanu a jogurt a povaříme.
- Zapečeme s lasagněmi, mozzarellou a sýrem.