Škubánky s jablečnými povidly
Ingredience
Brambory vařené |
1 kg |
Cukr moučkový |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Povidla jablková |
200 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly.