Venkovské palačinky

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Palačinky 8 ks
Sýr Parmezán 45 g
Brokolice 130 g
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 45 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 45 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Sýr Čedar 125 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání
  3. připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout.
  4. Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky.
  5. Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem.
  6. Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené.