Venkovské palačinky
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Palačinky |
8 ks |
Sýr Parmezán |
45 g |
Brokolice |
130 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
45 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
45 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
125 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání
- připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout.
- Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky.
- Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem.
- Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené.