Pohanka zapečená se zeleninou

Ingredience


Cibule 100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Okurky nakládané 120 g
Pepř černý mletý 3 g
Pohanka 300 g
Sádlo škvařené 20 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 15 g
Sýr Eidam uzený 45% 120 g
Voda pitná 600 ml
Zeleninová směs francouzská - mražená 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku spaříme horkou vodou, propláchneme studenou vodou, zalijeme horkou slanou vodou a povaříme 10 minut, odstavíme a necháme bobtnat.
  2. Mezitím nakrájíme slaninu na malé kostičky, cibuli nadrobno, v pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme rozmraženou zeleninu a pohanku. Kukuřici a hrášek scedíme, přidáme do pánve, osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme.
  3. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme do něj pohankovou směs, posypeme strouhaným uzeným sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi 30 minut. Pohanku rozdělíme na talíře a doplníme kyselou okurkou.