Koňský biftek
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
40 ml |
Koňské maso |
1000 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový |
3 dl |
Olej rostlinný |
1 dl |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a zalijeme olivovým olejem s citronovou šťávou.
- Naložené maso nakrájíme na jednotlivé porce, naklepeme, těsně před smažením osolíme a obalíme v hladké mouce.
- Opékáme na rozpáleném oleji s máslem.