Koňský biftek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 40 ml
Koňské maso 1000 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový 3 dl
Olej rostlinný 1 dl
Petržel kořen 100 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, cibulí, bobkovým listem a zalijeme olivovým olejem s citronovou šťávou.
  2. Naložené maso nakrájíme na jednotlivé porce, naklepeme, těsně před smažením osolíme a obalíme v hladké mouce.
  3. Opékáme na rozpáleném oleji s máslem.