Čokoládové košíčky s pěnou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Protlak jahodový |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpustíme čokoládu a mašlovačkou vymažeme košíčky. Dáme ztuhnout a postup zopakujeme, aby čokoláda v košíčku držela tvar.
- Ze zbylé čokolády nastříkáme cukrářským sáčkem na alobal různé motivy, které použijeme k ozdobení později. Necháme vychladit.
- Smetanu ušleháme a smícháme s jahodovou dření a také dáme vychladit.
- Košíčky vyjmeme z papírových forem a naplníme krémem.
- Ozdobíme a podáváme.